Maistas Egipte

Įvairios Egipto istorijos pėdsakakus galima surasti Tuniso maiste. Maistas Egipte turi tikrai labai ilgą ir turtingą istoriją: Romėnai, prancūzai, arabai ir turkai paliko savo žymes kulinarinėse Egipto tradicijose. Aštrus ir karštas skonis yra būdinigiausias maistas Egipte. Būtent toks maisto pasirinkimas skiria Egiptą nuo kitų Šiaurės Afrikos šalių virtuvių. Kaimyninės Viduržemio jūros šalys taip pat turi savo poveikį egiptiečių maistui. Daugybė Artimųjų Rytų prieskonių yra panaudoti tradiciškuose ir tunisietiškuose patiekaluose, tad šių dviejų šalių virtuvės yra gana panašios. Rakandai, panaudoti maisto Egipte valgio gaminime, plėtojosi su laiku.

Aštri ir skani virtuvė

Tradicinis maistas Egipte yra keptas arba virtas. Egiptiečiai nacionalinį patiekalą pavadino Koshari. Šis patiekalas yra viriamas vis kitaip įvairiose Egipto dalyse. Virti šį patiekalą yra ypatingas procesas, nes receptas persidavė iš kartos į kartą, jis pagal tradiciją nėra viešai skelbiamas. Daržovės ar mėsa yra virtos žemesnėje rakando dalyje tuo pat metu, kai grūdas yra virtas viršutinėje dalyje. Kiti autentiški Egipto delikatesai yra Chorba, Lalabli, Bouza, Samsa, Brik, Tagine, Torshi, Harissa ir Merguez. Maistas Egipte taip pat dažnai turi ir legendą ar pasakojimą, susijusį su juo. Egipte kas met vyksta Tarptautinė Maisto Paroda ir Žemės Ūkio paroda. Čia taip at eksportuojama gausybė jūros gėrybių. Maistas Egipte yra tikro maisto gurmano džiaugsmas.

Egiptiečių tradicinės virtuvės kvapai yra labai karšti ir aštrūs, tačiau jie turi taip pat nemažai ir vegetarinio maisto. Maistas Egipte yra plačiai įtakotas Viduržemio jūros gėrybių. Patiekalai dažnai būna paruošti alyvų aliejuje, tad egiptiečiai mėgsta pabrėžti šviežio maisto svarbą, taip pat dažnai pateikia jį su unikaliu padažu ir vynais. Gėrėkitės Ful Medames, Tajine, Baklava ir įvairiais jūros produktais, kurie prideda ypatingą skonį prie jūsų gomurio. Maistas Egipte kilo iš daugybės kultūrų ir civilizacijų. Žinomiausios virtuvės, kurį turi restoranuose, ir šeimos susibūrimuose yra puikus miksas visos Viduržemio jūros virtuvės, kuri apima susimaišymą tarp prancūzų, ispanų ir italų skonių greta tradicinių egiptietiškų patiekalų. 

Kitų tautų įtaka skoniui

Žydų bendruomenė taip pat vaidino reikšmingą vaidmenį, kad sustiprintų egiptiečių kulinariją. Tarptautinės virtuvės yra taip pat pasiekiamos daugelyje restoranų Egipte. Egiptiečiai pabrėžia naujų ir sveikų sudedamųjų dalių svarbą visuose receptuose, kurie yra ruošiami paprastai naudojant natūralius produktai ir aukštos kokybės sudedamąsias dalis. Maistas Egipte yra paprastai ruošiamas, vartojant alyvų aliejų ir prieskonius ir yra tinkamai sumaišytas su sudedamosiomis dalimis, kurios toliau „valo“ patiekalų skonį.

Egiptiečių maistas yra pakankamai aštrus ir karštas palyginus su kitomis Šiaurės Afrikos virtuvėmis. Užšaldytiems maistams paprastai neteikiama pirmenybės. Restoranuose taip pat, klientai yra aptarnauti su nauja duona, alyva ir Harissa, kurioje būna arba aštrus aitriosios paprikos šėlsmas, arba raudono pipiro, česnako ir prieskonių. Labiausiai pasiekiamas maistas Egipte – tai jūros gėrybės. Jos gali būti mėgiamos vietinių ir turistų skirtingose formose – keptas, žalias, tačiau visuomet būna su ypatingais tradiciniais padažais. Pavyzdžiui, lengvai virtas kiaušinis, apvyniotas į filo tešlą, ir taip pat kartais turi papildomas sudedamąsias dalis kaip krevetes ar tuną. Kita jūrinių gerybių rūšis yra ‘Mechouia’, kuri yra mišrainė su sudedamosiomis dalimis (pjaustytais kubeliais iš svogūnų, raudonųjų pipirų ir pomidorų), sumaišyta alyvų aliejuje ir papuošta su tunu ir kietai virtais kiaušiniais. ‘Chorba’ yra kitas privilegijuotas egiptietiškas patiekalas, kuris yra nepaprastai skanus su grietinine sriuba, padaryta iš pomidorų, svogūnų ir tešlos grūdų. 

Svarbiausi nacionaliniai patiekalai

Vienas iš nacionalinių virtuvės ypatumų yra patiekalas yra Shawerma, kuris yra patiekiamas su daržovėmis, ėriuku, naminiais paukščiais ar žuvimi. Patiekalas garuoja ir paprastai patiekiamas su skaniu padažu. Shawerma skonis skiriasi dėl unikalių sudedamųjų dalių, panaudotų tame.

Kebda yra taip pat gali būti laikomas vienu iš skaniausių maisto patiekalų Egipte. Tai yra ėriuko troškinys, kuris yra virtas per tamsiai pilkoje ugnyje. Šis maistas Egipte yra ypatinga tradicija, nes egiptiečiai teikia pirmenybę šviežiai žuviai dėl jos didelės gausos, nors paprastai mėgdavo ją keptoje formoje.

‘Baklava’ yra viena iš populiariausių tešlų Egipte. Na, o saldus maistas Egipte yra dažniausiai švieži vaisiai, saldi tešla ir kremai. Išskyrus nacionalinį mėgstamą Du‘Aah, yra gausių regioninių šio patiekalo interpretacijų, taip pat tokių kaip žuvies sriuba, pavadinta ‘Keshk‘ ar ryžiai, pavadinti ‘Roz Meaammar’.

Tradiciniai egiptietiški gėrimai

Maistas Egipte turi ir įdomių gėrimo tradicijų: mėtos arbata – tai egiptietiška arbata, visuomet patiekta su naujais mėtos lapais. Kai kuriose srityse tai taip pat patiekiama su pušiniais riešutais. Tagines – tai taip pat svarbus maistas Egipte. Vietiniai taip pat mėgsta padaryti troškinių įvairovę žinomą kaip Tagines, kuri turi viską nuo paukštienos iki pupų, jautienos, svogūnų, pomidorų padažo, špinatų, kiaušinio, net medaus. Jūs galite pabandyti Tagine ez Zitoun, Tagine J’bin, Tagine Maadnus ir daug kitų.

Apskritai, maistas Egipte yra gana įvairus, tad čia paskanausite ir skanios žuvies, ir nuostabių jūrų gėrybių, ir ypatingų sriubų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *